Založ si blog

Reklama nadovšetko?

ak ju raz zacnete pit

 

Reklama nadovšetko?

I napriek tomu, že reklamy nám gumujú mozgy už dlho, nemôžem si na nich zvyknúť. Akonáhle nejaká začne, prepínam kanál. Nehovoriac o tom, že skoro všetky reklamy sú o peniazoch, pôžičkách, poistkách  a vidieť nejakú trefnú a zaujímavú reklamu je už skôr rarita. Na Slovensku je to už raz tak.

Ale aj inak. dokonca sem tam sa objaví reklama ktorá propaguje nezdravý výrobok, hoci aj minerálku. Samozrejme práve vtedy, keď frčí pitný režim a sme bombardovaní upozorneniami, koľko mame denne piť.

Tak som si kúpil   „ak ju raz začnete piť, neviete s tým prestať“  za dobru cenu. Vypil som fľašku – a to bola posledná v mojom živote.

Náhodou som sa pozrel na zloženie a čo nevidím: nevhodná na pravidelnú konzumáciu a  pre deti do 7 rokov…

Poviete si, že o nič nejde?  Ako môže minerálka škodiť?

Dôvod: príliš veľké množstvo fluoridov.

Nuž pomyslite si, veď fluoridy sú aj v zubnej paste…áno, ale fluoridy sú všeobecne jedy.

Ešteže nežijeme v USA, kde fluoridy pijú v pitnej vode…aspoň mi je jasné, prečo sú američania takí, akí sú…

Nie je mi jasne, že niekto môže propagovať zdraviu neprospešný  výrobok (ak by nebol ,  tak by ho mohli snáď piť aj deti  a dal by sa pravidelne konzumovať…či?)

Darmo, žijeme na Slovensku- stačí na niečo hodiť reklamu a mnohí sa na výrobok hneď aj vrhnú -čo tam po kvalite alebo škodlivosti.

Takže dodržiavajte pitný režim, ale skúste si radšej vybrať inú minerálku- v záujme ochrany svojho zdravia.

„Ak ju raz začnete piť, neviete s tým prestať“     týmto škodiť nechcem- nie je však moja vina, že obsahuje jed.  Ale upozorniť, že málokto  číta zloženie minerálok a kupuje čokoľvek, to chcem. Lebo aj minerálka môže škodiť. Načo mi je minerálka, ktorú v rámci dodržiavania pitného režimu, teda minimum 2-2,5 litra denne, nemôžem pravidelne piť?  Na príležitostné pitie mi stačí jablčkovica 52%… 🙂

„Ak ju raz začnete piť, neviete s tým prestať “    reklama sa však tvári, že čím viacej   jej  vypijeme, tým zdravšie…Naozaj?

Reklamu považujem minimálne za neetickú.

Alebo sa nájde niekto kto ma bude presviedčať, že fluorid je zdravý? Ak áno, prečo „ak ju raz začnete piť, neviete s tým prestať“  je teda nevhodná na pravidelnú konzumáciu a pre deti???

Ale každý máme svoj názor a každý nech si pije čo chce.

 

Ďalšie bežné použitie fluoridu sodného, ktorý je smrteľný jed už v malých dávkach, zahŕňa:

Jed na potkany

Anestetiká

Hypnotiká

Psychiatrické lieky

Vojenský nervový plyn (sarin)

Takže ako môžete vidieť, chemický fluorid používaný vo vode je úplne rozdielny od prirodzeného apatitu, ktorý pomáha budovať a zosilňovať zuby a kosti. Apatit je organická soľ, ktorá môže byť využitá telom len ak je prijatá zo správneho jedla. Iné neorganické verzie fluoridov sú jedy a telo ich nevie využiť.

Nežiaduce účinky fluoridu

Podľa informácií z Material Safety Data Sheet (Karta bezpečnostných údajov), je fluorid sodný nebezpečný toxín, ktorý môže spôsobiť vážne zdravotné problémy pre:

obličky

srdce

tráviaci trakt

kosti a skeletálne štruktúry

zuby

nervy

Ako fluorid ničí vaše zdravie?

Fluorid je kumulatívny jed a až 98% fluoridu, ktorý prijmete potravou a tekutinami sa absorbuje do vašej krvi cez tráviaci trakt. Odtiaľ zasa vstupuje do bunkových tkanív organizmu. Asi 50% fluoridu, ktorý prijímate denne potravou sa vylúči cez obličky. Zvyšok sa hromadí vo vašich zuboch a kostiach, epifýze (šišinka alebo mozgový prívesok) a iných tkanivách, napríklad v aorte (srdcovej tepne).

Hodnota, ktorá sa uskladní vo vašich zuboch a kostiach, závisí od vášho veku. U detí sa viac než 50% prijatého fluoridu uloží v kostiach, ale u dospelých je to iba okolo 10%. Ako aj v zuboch, fluorid sa uskladňuje v kostiach pomocou iónovej výmeny s hydroxyl apatitom.

Síce sa fluorid aj z kostí postupne rozpúšťa, je to oveľa pomalší proces než sa uskladňuje, takže pokiaľ prijímate fluorid neustále, tak sa s vekom zvyšuje jeho zásoba v kostiach. Preto ak sú vaše obličky poškodené, hromadenie fluoridu sa zvýši a s tým aj pravdepodobnosť poškodenia.

Zdroj: http://martinchudy.blogspot.sk/2013/08/fluor-v-pitnej-vode-podvod-storocia.html

a ďalšie články o fluoride: https://www.hab.sk/n/pitny-rezim-porovnanie-mineralok

http://www.detoxikacia-organizmu.com/fluorid/

Vakcína je sloboda alebo prečo nebyť laboratórnou opicou.

18.03.2021

Niekedy sa zamýšľam nad zmýšľaním niektorých ľudí , ktorí zo strachu pred silnejšou chrípkou, ktorú premenovali na kovid (mimochodom na Slovensku za sezónu , 2016/17 , teda za cca 4 mesiace zomrelo 3703 ľudí a nikde neboli žiadne opatrenia. A chrípke česť jen pamiatke- tá v r. 2020 umrela na kovid…) , urobia čokoľvek pre falošný pocit bezpečia pred kovidom [...]

Prírastok do rodiny.

18.03.2021

Mame v rodine prírastok. Neočakávaný. A to je možné? Áno – zvierací. Sadám ráno do auta ktoré parkuje na pozemku a pred autom vrana. Jedno krídlo má natiahnuté, takže mi bolo jasné že niečo s ním má. Možno zlomené. To by bola ako človek bez nohy. Vlastne nie- ako bez dopravného prostriedku. Vrana skákať a behať môže. Neskôr som zistil,že krídlo asi [...]

Podnikatelsky raj. ..

17.08.2019

Kde bolo, tam bolo, bol raz jeden sprosty bananovy pseudostat, ktory vraj riadili mafiani so zakonmi prisposobenymi pre seba a tak potom cela aj vyzerala, vratane podnikania… Apropo podnikanie: skuste uspesne podnikat , ak sa pri kazdej fakture musite obavat, ci vam ju vas partner preplati. Nuz bezne sa stava, ze nezaplati vobec, alebo zaplati o niekolko mesiacov alebo rokov. A malu firmu [...]

forró, fico, galanta

Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len Forró, nie celá strana. Inak sa to čítať nedá

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo pomerne silné zemetrasenie

29.03.2024 11:04

Otrasy bolo cítiť aj na Kréte a v Aténach.

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 9
Celková čítanosť: 26471x
Priemerná čítanosť článkov: 2941x

Autor blogu

Kategórie