Ako sociálna poisťovňa okráda svojich občanov II.

10. mája 2018, cocker, Nezaradené

Ako sociálna poisťovňa okráda svojich občanov II.

 

V predošlom dieli   (http://cocker.blog.pravda.sk/2013/09/25/3/)  som rozoberal prípad občana, ktorého okradla sociálna poisťovňa. Ten príbeh však má pokračovanie.

Občan sa proti rozhodnutiu Okresného súdu odvolal. V r. 2017 mu prišlo uznesenie z Najvyššieho súdu a neskôr aj z Krajského súdu, že sociálna poisťovňa pochybila, oba súdy zrušili rozhodnutie sociálnej poisťovne , na základe ktorého bol občan okradnutý a vec sa vracia na ďalšie konanie sociálnej poisťovni…Teda všetko je OK…ale ne je. Občan poslal sociálnej poisťovni obe uznesenia zo súdu so žiadosťou, aby sociálna poisťovňa  sumu vyše 500€ (suma, o ktorú ho sociálna poisťovňa okradla, plus trovy exekútora, plus poplatky banke za účet v exekúcii. občanovi vrátila .

Sociálna poisťovňa však sumu vrátiť odmietla- veď sme na Slovensku, kde si každý robí čo chce…a sociálna poisťovňa duplom.

Vzniká však otázka, ako pracujú naše súdy  ak zrušia rozhodnutia sociálnej poisťovne , na základe ktorého bol občan okradnutý, čo však  pre sociálnu poisťovňu nič neznamená a súd neprikázal sociálnej poisťovni sumu vrátiť…Vitajte na Slovensku, keď  ani súdy nefungujú tak, ako majú.

A perlička na záver: minulý mesiac sa sociálna poisťovňa opätovne pripomenula  a poslala vyčíslenie penálov z omeškania za …čuduj sa svete, za tie isté roky (2009 a 2010) , za ktoré občana nezákonne a protiprávne exekuovala!!! Áno tie isté, pribudli tam možno 3 mesiace, ktoré nikdy v rozhodnutiach neboli uvedené!!!. Paradoxne , občan ani nefiguruje v zozname dlžníkov!!! Odhliadnuc od toho, že ide o rovnaké obdobie ako bola nezákonná exekúcia, sociálnu poisťovňu nenapadlo, že ak občan bol prihlásený k plateniu poistného, tak premlčacia lehota je 6 rokov…

Že nechápete? Ani ja!

Po skúsenostiach občana, že žiadne odvolanie mu sociálna poisťovňa neakceptovala, občanovi neostáva nič iné, než zase sociálnu poisťovňu žalovať, nakoľko toto už zaváňa podvodom, lebo je tu jasný úmysel priviesť občana do omylu.Lebo sociálna poisťovňa je schopná ho opätovne exekuovať za rovnaké obdobie, za ktoré ho už nezákonne exekuovala…

A občan musí podať žalobu aj za to, že i napriek tomu, že predošlá exekúcia bola nezákonná, sociálna poisťovňa sumu vrátiť odmieta. Takže sa musí súdiť 2x.

A aké bude rozhodnutie súdu? Nuž, počkajte si pár rokov …súd síce rozhodne, ale asi ako doteraz, teda nijako…Nedivím sa- naše súdy, ktoré za minuloročnú vraždu taxikára v Bratislave  odsúdili vraha z Indie-na domáce vezenie!!!

http://www.topky.sk/cl/100370/1698071/Ind–obvineny-z-vrazdy-Brana-v-Bratislave–na-slobodu–Sud-mu-stanovil-domace-vazenie

Mimochodom, sociálna poisťovňa je najväčší legálny zlodej, nakoľko okráda ľudí takou formou ako je opísaná, rovnako aj takou, že po 10 rokoch (bolo to dávnejšie aj medializované) vyčísľuje ľudom penále z omeškania (pričom normálna inštitúcia, medzi ktorú sociálna poisťovňa patriť nemôže) vás na nezaplatenie poplatku upozorní za 1-2 mesiace, okráda aj dôchodcov- živnostníkov, ktorí platia cca 80€ mesačne poistné, aby im tento zlodej zvýšil dôchodok o 2 € mesačne. Rovnako okráda aj občanov, ktorým nepriznáva roky štúdia (tie prípady poznám osobne)…Je to najväčší legálny zlodej- samozrejme všetko je zákonné…